17 Mayıs 2015 Pazar

BESLENME VE LİF'İN ÖNEMİ 05433057759

LİFLER 2 GRUBA AYRILIR

Liflerin en önemli faydaları hem koruyucu hemde tedaviye destek olma özelliği vardır.

Düşük lifli yüksek yağlı ve şekerli yiyecekler,yüksek oranda lif içeren yiyeceklere oranla kanser riski daha yüksektir.

Lifli gıdalar daha çok tokluk hissi vererek az yemek yenmesini destekler.yiyeceklerin sağlıklı emilimini desteklerken posasının dışarı atılımınında daha hızlı olmasını sağlar.

Posanın bağiırsakta uzun süre kalması bağırsak duvarıyla temasını azaltır.Bağırsak PH değerlerini değiştirerek bakterilerin bu tür öğeleri  üretmesini engellemeside sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu göstemektedir.

HANGİ BESİNLERDE BULUNUR:

Tam tahıllı buğday ve buğdaydan elde edilen ürünlerde.Meyve ve sebzelerde özellikle meyve kabuklarında daha yüksek oranda bulunur.

BUNLAR:

Kan şekerini dengeler

Kilo vermeye yardımcı olur

Kansere karşı korur

Kolesterolun dengelenmesini saglar

Kabuklu yenebılecek meyve sebzeleri kabuklarıyla yiyin

Rafine edilmemiş tahılları seçin çok işlem görmemiş yiyecekler ilk tercihiniz olsun.

MEYVE:

Günlük mutlaka iki porsiyon meyve yemeye özen gösterin.Armut,Kayısı,İncir,Elma,Şeftali lif oranı olarak daha zengin meyvelerdir.
BİZE ULAŞMAK İÇİN:05433057759

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder