LİFLER 2 GRUBA AYRILIR
Liflerin en önemli faydaları hem koruyucu hemde tedaviye destek olma özelliği vardır.
Düşük lifli yüksek yağlı ve şekerli yiyecekler,yüksek oranda lif içeren yiyeceklere oranla kanser riski daha yüksektir.
Lifli gıdalar daha çok tokluk hissi vererek az yemek yenmesini destekler.yiyeceklerin sağlıklı emilimini desteklerken posasının dışarı atılımınında daha hızlı olmasını sağlar.
Posanın bağiırsakta uzun süre kalması bağırsak duvarıyla temasını azaltır.Bağırsak PH değerlerini değiştirerek bakterilerin bu tür öğeleri üretmesini engellemeside sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu göstemektedir.
HANGİ BESİNLERDE BULUNUR:
Tam tahıllı buğday ve buğdaydan elde edilen ürünlerde.Meyve ve sebzelerde özellikle meyve kabuklarında daha yüksek oranda bulunur.
BUNLAR:
Kan şekerini dengeler
Kilo vermeye yardımcı olur
Kansere karşı korur
Kolesterolun dengelenmesini saglar
Kabuklu yenebılecek meyve sebzeleri kabuklarıyla yiyin
Rafine edilmemiş tahılları seçin çok işlem görmemiş yiyecekler ilk tercihiniz olsun.
MEYVE:
Günlük mutlaka iki porsiyon meyve yemeye özen gösterin.Armut,Kayısı,İncir,Elma,Şeftali lif oranı olarak daha zengin meyvelerdir.
BİZE ULAŞMAK İÇİN:05433057759
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder